Az óceánjáró
2024-05-29
4900
HUF
Jegyvásárlás
Színház

Az óceánjáró

2024-05-29 19:00
//
Dante Nagyterem
4900
Forint
//
Támogatói jegy elérhető!

Egy titokzatos zongorista akinek sorsa egybe fonódott az óceánjáróéval.

Max Tooney egykori jazz trombitás feldúltan érkezik a kikötőbe. Mindenáron fel akar jutni a Virginian nevű óceánjáróra, azonban útját állja egy fiatal katona aki parancsa szerint senkit sem engedhet fel. A háborúból hazatért trombitás mindent elkövet annak érdekében, hogy a hajóra léphessen, ezért úgy dönt elmeséli a történetét. A titkokkal teli elképesztő meséből kirajzolódik a huszadik század viharvert mégis reményteli izzása, a jazz megszületése, és egy titokzatos zongorista akinek sorsa egybe fonódott az óceánjáróéval.

Az előadás egyik különlegessége, hogy minden szerepet két színész kelt életre, így idézve meg az óceánjáró hihetetlen történetét.

Alessandro Baricco: Novecento című írásából számtalan feldolgozás készült, világhírűvé Giuseppe Tornatore: Az óceánjáró zongorista legendája című filmje tette.

Szereplők:Gulyás Hermann SándorJászberényi Gábor

Zenei vezető:Koós-Hutás Áron

Hangmérnök:Pápai Zsolt

Technikai vezető:Szász Antal

Díszlet:Gulyás Hermann Sándor, Jászberényi Gábor, Szász Antal

Fény:Szász Antal

Hang:Makray Gábor

Ügyelő, súgó, produkciós asszisztens:Gönczi Nóra

Rendezőasszisztens:Csapó Márta Borbála

Produkciós vezető:Csikász Ágnes

Zongora:Tempfli Erik

Trombita:Koós-Hutás Áron

Előadás hossza: 150 perc, egy szünettel

Másik Produkció

A Másik produkció 2017-ben jött létre azzal a szándékkal, hogy a magyar kultúra különböző területein innovatív, kísérletező, korunkra közvetlenül reagáló érvényes alkotásokat hozzon létre. Alkotóink a színház, a film,a zene,  a képzőművészet, a vizuális művészetek különféle képviselői akiknek közös értékrendje, ízlése, elhivatottsága, színvonala határozza meg produkcióink művészi minőségét.

Az alkotó weboldala

Mi a Dante?

A DANTE egy kulturális alkotótér, amely független alkotóművészeknek és kulturális projekteknek ad otthont.

Egy közel 300m2-es alkotótér, amelyben 100 fő befogadására alkalmas színházterem és egy kisebb rendezvények megtartására képes klubhelyiség található. A helyszínt a sikeresen elnyert Margit-negyed pályázatunknak köszönhetjük.

Kik vagyunk?

Egy független alkotóművészekből álló színházi társulat és egyben civil szervezet. Az elmúlt években Másik Produkció néven hoztunk létre színházi előadásokat az ország minden pontján. Célkitűzésünk, szórakoztató és elgondolkodtató műalkotások létrehozása 
a kultúra különböző területein. Alkotóink a színház, a film, 
a zene, a képzőművészet és a vizuális művészetek különféle képviselői.Alkotásaink nem megszokott módon beszélnek korunkat érintő problémákról. Kísérletező szellemünk folyamatos gondolkodásra és önvizsgálatra késztet minket és nézőinket.

Alapítóink

Gulyás Hermann Sándor
Jászberényi Gábor

2023 Másik Produkció / Dante – Minden jog fenntartva.

Adatvédelmi tájékoztató